Velkommen til Brilliant, Anette!

Brilliant utvider Business Intelligence teamet ytterligere og ønsker Anette Fagerheim Bjerke velkommen!
Anette har en mastergrad innen Elektronisk systemdesign og innovasjon på NTNU, et studieforløp som passet godt overens med hennes interesser.

- Jeg synes teknologi og naturvitenskap er veldig spennende. Jeg syntes det virket veldig interessant å få studere ulike teknologier og lære om hvordan man designer kretser og henter ut nyttig informasjon fra ulike sensorerta. Slik sett ble det naturlig å se mot Brilliant og teknologien de jobber med innen Business Intelligence ved endt studietid.

Hjelper bedrifter ta bedre avgjørelser

Mange bedrifter har datakilder og systemer som holder mye rådata og informasjon om bedriftens daglige virke. Isolert sett er de tall og parametere, men når man får tolket og analysert sammenhengen mellom dem, kan man finne verdifull informasjon som kan bidra til å optimalisere bedriftens produksjon og lønnsomhet. Det er et lerret Anette syns det er spennende å kunne bleke.

- Vi bygger datasett basert på kundens datakilder. Deretter modellerer vi kundens data for å kunne finne og vise disse sammenhengene. Det hjelper bedriftene å ta bedre avgjørelser, og kan være basert på både historiske data og prognoser om fremtiden. All data har en historie å fortelle, så det gjelder å finne ut hva dine data prøver å fortelle deg. Det er essensen i Business Intelligence, sier Anette.

En helt annen Anette på fritiden

Der arbeidsdagen starter, trer Anette inn i verdenen av datavarehus, analyse, rapporter og Power BI. I den andre enden er det en helt annen Anette man møter på fritiden.

- Jeg liker å koble av med turer i fjell og skog, i tillegg dirigerer jeg et kor, og dømmer håndball! Det hjelper meg å finne balansen og koble av fra jobb, samtidig som jeg er aktiv på fritiden også.

Anette avslører at hun også setter pris på litt større utfordringer iblant:

- Jeg kan også nevne at jeg har deltatt på to forskjellige Guinness-rekordforsøk! Det første var et forsøk med verdensrekord i strikking i 2010. Den siste var et forsøk i 2017 under UKA-17, med verdens lengste sammenhengende idrettsarrangement. Jeg er usikker på om de står enda, men det var virkelig gøy å utfordre seg selv på den måten også!

Relatert innhold
Albert er vår nye full-stack utvikler!
Brilliant ønsker Albert Danielsen velkommen med på laget! Han har bakgrunn fra kybernetikk og robotikk på NTNU, og har allerede landet et oppdrag hvor han skal jobbe med kunstig intelligens og maskinlæring.
Brilliants Prosjektskole
Brilliants Prosjektskole med Øyvind Ryen gir en enkel innføring i agile prosjekter og rammeverket i god prosjektledelse. I denne serien blir vi kjent med hva det betyr å jobbe agilt, og hva gevinstene er ved å gjennomføre agile prosjekter.